Dolly Dim Sum, NU SENTRAL

SHARE:


 
Kalau ingat balik, kedai dim sum yang penah i pegi adalah D'Templer, Meisan Quality Hotel, Restoran Siang Sogo, lepas tu masa visit Hong Kong, then yang terbaru ni Dolly Dim Sum ni la.

Bertuahnya kita kat Malaysia ni sebab dim sum kita lagi sedap dari di Hongkong. Seriously tak tipu. Meisan Quality Hotel tu siap dah dapat sijil halal lagi.

Berbalik pada Dolly Dim Sum, harga dia takdela cost arm & leg, tapi bagi golongan miskin bandar macam i, mahal la sikit banding dengan kedai dim sum lain yang telah disebutkan di atas. 😢

Walau bagaimanapun, Dolly Dim Sum menjanjikan kualiti premium bagi setiap bakul dim sum-nya. Contoh macam siew mai, tak penah lagi i rasa siew mai yang fully stuffed dengan chicken & shrimp macam Dolly. Selalu kedai lain mesti ade tambah tepung jagung ke sikit sebab nak jimat bahan.

Nasi goreng dia pun sedap, cuma lidah Melayu kena minta cili potong la bagi pedas 😅. Chee cheong fun dia ok, cuma paste belachan tu tak kuat sangat. Meisan paste belachan dia kuat dan sedap.
Air tea dia pulak elakkan la Pu Er. Xtreme sgt bagi kita, hapak sikit. Amik yang floral tea, ok sikit. Bau wangi dan rasa halus je.

However, kalau i rindu nak durian mochi Dolly (orang jepun pon boleh kagum, agaknya la), dan egg custard bun dorang, kena datang jugak la. Below are some of the shots taken during the visits.











COMMENTS

Lazada Malaysia
-
Nama

Aiskrim Art Bunga Cable Car Langkawi Cafe Chinese Food Desaru Fakta Food Review Gambar Gayat Homestay Indonesia Ipoh Istanbul Johor Kedah Kota Tinggi Kuala Lumpur Langkawi Langkawi Skycab Lenggong Luar Negara Makanan Maldives N. Sembilan Pahang Pantai Timur Perak Percutian Pulau Pulau Langkawi Pulau Perhentian Resort Sabah Selangor selfie swafoto Terengganu Terkini Tips Travel Trend Waterpark
false
ltr
item
Kalerful - Destinasi Makan dan Travel Menarik: Dolly Dim Sum, NU SENTRAL
Dolly Dim Sum, NU SENTRAL
https://2.bp.blogspot.com/-YNqZoiIIHsM/WYF5C53v0_I/AAAAAAAAAGc/iCkLZKhgWRAN14tSMjlH19m3ZVLDiSy5QCLcBGAs/s320/dimsum%2B%25287%2529.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-YNqZoiIIHsM/WYF5C53v0_I/AAAAAAAAAGc/iCkLZKhgWRAN14tSMjlH19m3ZVLDiSy5QCLcBGAs/s72-c/dimsum%2B%25287%2529.jpg
Kalerful - Destinasi Makan dan Travel Menarik
https://www.kalerful.com/2017/08/dolly-dim-sum-nu-sentral.html
https://www.kalerful.com/
https://www.kalerful.com/
https://www.kalerful.com/2017/08/dolly-dim-sum-nu-sentral.html
true
2044314096369409462
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy